Підсумки проведення міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційні системи та технології в медицині» ISM–2019 в ХАІ

28-29 листопада 2019 р.  в Національному аерокосмічному університеті ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» була проведена  Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні системи та технології в медицині» ISM–2019.

Організатор конференції: Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».


На початку конференції присутніх з різних навчальних закладів вищої освіти, вітчизняних і закордонних медичних компаній привітав ректор ХАІ Микола Нечипорук.
«Доброго ранку чи доброго дня, шановні учасники конференції! Я нещодавно задумувався щодо того, чому захід медичного напряму проводиться в аерокосмічному університеті. Потім я прийшов до наступного висновку: ми споріднені в нашій праці, оскільки як в авіації, так і в медицині всі відповідають за людське життя. Сьогодні наш заклад активно працює в напрямку IT-розвитку, тому ми раді вас тут бачити!», – сказав Микола Нечипорук.
До ректора з привітальним словом приєдналися генеральний директор обласної клінічної лікарні Володимир Ярош, віцепрезидент української асоціації «Комп’ютерна медицина» Олег Майоров, який нагородив робітників галузі грамотами за науковий внесок і сумлінну працю, та інші почесні гості.

         Учасники презентували свої наукові роботи в чотирьох секціях:

Секція 1. Електронна охорона здоров’я. Перспективи впровадження е-Health.
Секція 2. Проблеми отримання, обробки, аналізу, зберігання, передачі і захисту медико-біологічної інформації та інтелектуальні системи в медицині.
Секція 3. Доказова медицина. Інформаційні діагностичні технології. Біоетика в інформаційному суспільстві.
Секція 4. Сучасні апаратно-програмні комплекси та телекомунікаційні технології в медицині, біології, психології, екології. M-Health. Е-Mental Health.
   

Одним з основних спонсорів конференції є компанія Medstar Solutions LLC. Вона протягом 26 років розробляє інноваційні мережеві можливості для провізорів, лікарів і пацієнтів. Серед здобутків спеціалістів організації слід виділити портал телемедицини Telemed24, платформу комунікації між лікарем та пацієнтом Medcard24 і регіональну інформаційну медичну систему «РІМС Медстар».

      29 листопада під час проведення конференції підписано меморандум про співробітництво між Національним аерокосмічним університетом ім. М. Є. Жуковського «Харківським авіаційним інститутом»  і Римським університетом «Сапієнца». Документ передбачає взаємовигідні партнерські відносини у галузі наукових досліджень, проведенні спільних конференцій і семінарів, а також студентських та факультетських обмінів. 


Загалом у конференції взяли участь понад 300 науковців з України, Італії, Польші та Словаччини.
Детальна інформація  на сайті ism2019.xai.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *